صادرات میوه خشک ، 50 کشور بازار فروش خشکبار ایران
واردات آجیل بادام زمینی در اروپا رو به رشد است که به علت گرایش مصرف کننده به سمت زندگی سالم تر افزایش یافته است. هلند ،صادرات به آلمان ، انگلیس و بازارهای رو به رشد در اروپای مرکزی و شرقی فرصت هایی را برای تأمین کنندگان خشکبار فراهم می کند. صدور گواهینامه ایمنی مواد غذایی با آزمایش های مکرر آزمایشگاهی ، همراه با استانداردهای مسئولیت اجتماعی شرکت (CSR) می تواند مزایای بزرگی را برای صادرکنندگان خشکبار فراهم کند.
بر اساس آمار اتحادیه صادرکنندگان خشکبار در هفت ماهه اول سال 1396 ،صادرات پسته ایران و مغز پسته به وزن 38535 تن و به ارزش 53000000 دلار، در صدر محصولات صادرات خشکبار ایران بوده است.
انواع کشمش نیز با وزن 51400 تن و ارزش 90814.035 دلار در رتبه دوم قرار داشته است. ایران در صادرات پسته نخستین کشور و در صادرات کشمش سومین کشور صادر کننده است.
از میان خشکبار صادر شده از ایران، بخش عمده ای از صادرات خشکبار، پسته ، صادرات کشمش و صادرات خرما به اروپا بوده است؛ کشورهای اروپای شرقی نیز بازار صادرات خرما بوده است. یکی از بازار های بزرگ صادرات خشکبار، کشورهای اروپایی هستند که در ادامه آمار و ارقام میزان واردات، نوع محصول مورد تقاضا و کشورهای متقاضی خشکبار به تفکیک بررسی خواهد شد.
دسته بندی انواع محصولات در صادرات خشکبار به اروپا
آجیل های خوراکی و میوه های خشک دو گروه مختلف از محصولات هستند که معمولاً توسط شرکت های بازرگانی در تجارت بین المللی مورد معامله قرار می گیرند. دلیل این امر، ماندگاری بیشتر آنها در مقایسه با میوه و سبزیجات تازه و همچنین شرایط ذخیره و نگهداری راحتتر است. آجیل های خوراکی و میوه های خشک بیشتر به عنوان میان وعده استفاده شده و یا به عنوان مواد اولیه در نانوایی یا شیرینی پزی ها مورد استفاده قرار می گیرند.
آجیل معمولا مغز میوه ای است که از یک پوسته سخت و یک دانه تشکیل شده است ، که مصرف خوراکی دارد. اما به صورت کلی ، به طیف گسترده ای از دانه های خشک شده نیز آجیل گفته می شود و شامل تعدادی دانه بدون پوسته سخت (به عنوان مثال مغز بادام)می باشد.
میوه خشک اما میوه ای است که طی فرآیندی مقادیر زیادی آب از آن حذف شده است. این کار یا به صورت طبیعی ، از طریق تمیز کردن ، یا با استفاده از خشک کن های تخصصی یا کم آب انجام می شود.
بسته بندی میوه خشک در اروپا
سهم بالای واردات و وجود بازارهای بزرگ مانند هلند، آلمان، فرانسه و بریتانیا ، فرصتهایی را برای توسعه کشورهای صادر کننده فراهم میکند. هلند، آلمان، انگلستان و فرانسه فرصت هایی را برای صادرات خشکبار فراهم کرده اند؛ در حالی که انگلستان بزرگترین وارد کننده آجیل است، آلمان بزرگترین وارد کننده میوه خشک است. در کنار این بازار های بزرگ، در بازار های رو به رشد اروپای مرکزی هم می توان فرصت هایی برای ورود خشکبار صادراتی را یافت.بسته بندی میوه در اروپا به دلیل وجود ساختارهای صنعتی بسیار قوی بسیار پیشرفته است که از اتلاف حجم زیادی از منابع جلوگیری کرده و باعث حفظ و ماندگاری بسیار بالا در محصولات می شود. از کشورهای پیشگام در بسته بندی میوه در اروپا می توان به کشور هلند اشاره کرد که از بزرگترین صادرکنندگان میوه در اروپا به شمار می رود و با روش های بهینه توانسته است مقدار قابل توجهی از تولید ناخالص ملی خود را از این حوزه بدست آورد
بسیاری از اقسام میوه خشک و خشکبار وارداتی به اروپا به صورت فله است که بعد از طی کردن پروسه های قانونی و بهداشتی به کارخانه های فرآوری منتقل می شوند. استفاده از شیوه های نوین فرآوری و همچنین بسته بندی های جذاب راه را برای رقابت سایر کشورها در اروپا سخت کرده است مگر با رعایت تمامی اصول و قواعد بازار اروپا