صادرات فرش

صادرات فرش

صادرات فرش ایرانی از گذشته تا اکنون انجام می شود. فرش ایرانی یکی از قدیمی ترین صنایع دستی در جهان است. قدیمی ترین فرش ایرانی در موزه ارمیتاژ واقع شده است و پازیریک نام دارد. این فرش حدود 2500 سال قدمت دارد. تکنیک پیشرفته ای که در فرش پازیریک به کار رفته است بیانگر سابقه طولانی تکامل و تجربه در بافت است. این قدیمی ترین فرش شناخته شده در جهان محسوب می شود.

بیشتر پیشرفت فرش ایرانی در ارتباط با حاکمان مختلف کشور در طول زمانی است که کوروش بزرگ بابل را در سال 539 قبل از میلاد فتح کرد ، از شکوه و عظمت آن متضرر شد و بسیاری از مورخان وی را به دلیل معرفی هنر فرش سازی به ایران اعتبار می دانند. . گفته می شود که مقبره کوروش ، که در پاسارگادا در نزدیکی تخت جمشید دفن شده بود ، با فرشهای گرانبها پوشانده شده است. حتی قبل از زمان وی ، بسیار محتمل است که عشایر فارس حداقل طرح های بسیار ساده ای برای خانه های خود ایجاد کرده باشند. گله های گوسفند و بز آنها برای این منظور پشم مرغوب و بادوام در اختیار آنها قرار می داد. در ادامه با فرش ایرانی بیشتر آشنا شوید.

صادرات فرش ایران

اگر قصد صادرات فرش را دارید ، بهتر است از دغدغه های موجود در این نوع صادرات را بدانید ، یکی از این موارد ، عرضه فرش های بی کیفیت هندی و چینی با نام فرش دستباف ایرانی به بازار های جهانی است همچنین افزایش هزینه اولیه برای تولید فرش دستباف نیز اختلالی در این هنر ایرانی به وجود آورده است با وجود تحریم ها و کاهش صادرات ، باز هم فرش ایرانی در جهان در رتبه نخست قرار دارد .

میزان تجارت فرش دستباف ، سالانه یک میلیارد دلار است که سهم ایران بین همه کشور ها حدودا 35  درصد میباشد . در سالهای 91-94 شاهد کاهش صادرات فرش بودیم که اواخر سال ۹4 بیشتر از ۳۲درصد افزایش صادرات فرش صورت گرفت .

آمریکای لاتین ، چین و روسیه بازارهای فرش ایران هستند که در رشد صادرات فرش نقش زیادی داشته اند و کشور امارات نیز مرکزی برای صادرات فرش ایران است و فرش دستباف را به بازارهای جهانی صادر میکند و کشور چین هم از رقبای ایران در تولید فرش دستباف بود که هم اکنون در رتبه چهارم جهانی قرار دارد و همچنین ورود فرش ایارنی به بازارهای آمریکا از طریق کشور پاکستان از عوامل موثر در روند صادرات فرش بوده است .

مشکلات صادرات فرش

همواره مشکلات زیادی بر سر راه Carpet export بوده است و مشکلات داخلی و نبود توجه به گسترش بازارهای جدید و همچنین عدم آنالیز مطالعه ی کارشناسان بر علایق و سلیقه های جهانی و فرهنگ هر کشور در نوع فرش از مشکلات صادرات این محصول بی نظیر و هنری و اصیل ایرانی میباشد .

وجود دلالان فرش و رقیبای خارجی، برای تجار ایرانی مشکلات زیادی ایجاد کرده است . اگر قصد صادرات فرش را دارید ، توصیه میشود حتما قبل از اقدام به صادرات ، با چند مشاور بازرگانی متخصصان در این حوزه مشورت نمایید . زیرا شناسایی تولید کننده داخلی برای خرید فرش و انجام تمام امور گمرکی و ترخیص کالا و بعد از آن هماهنگی حمل و نقل کالا به کشور مقصد و یا تعیین خود کشور مقصد و سپس فروش فرش و یافتن خریدار در آن کشور پروسه ای طولانی و نیازمند تلاش و دقت فراوانی است و ریسک پذیری بالایی دارد .

فرش ایرانی از چه موادی تشکیل شده است:

پشم

در بیشتر فرشهای ایرانی ، این توده از پشم گوسفند است ، ویژگی ها و کیفیت آن از هر منطقه به منطقه دیگر متفاوت است ، بسته به نژاد گوسفندان ، شرایط آب و هوایی ، چراگاه و آداب و رسوم خاص مربوط به زمان و نحوه پشم و پردازش پشم بافته می شود که این نوع فرش با عنوان های قومی و قبیله ای جزیی از صادرات فرش ایرانی است.

پنبه

پنبه اساس تار و پود اکثر فرشهای مدرن را تشکیل می دهد.

ابریشم

ابریشم ماده گران قیمتی است و برای صادرات فرش دارای اهمیت زیادی است به دلیل اینکه در فرش های گران قیمت مورد استفاده قرار گرفته است. از شمع ابریشم می توان برای برجسته سازی عناصر خاص طرح استفاده کرد. فرش های با کیفیت بالا از کاشان ، قم ، نائین و اصفهان دارای شمع های تمام ابریشم هستند که معمولا صادر می شوند.

گبه

گبه یک فرش دستبافت است که با طراحی انتزاعی مشخص می شود و به زمینه رنگ و بازی با هندسه متکی است. و معمولاً توسط زنان بافته می شود. فرش های گبه ای نسبت به سایر فرش های ایرانی بسیار ضخیم و درشت هستند. گبه از نخ پشم طبیعی و دستباف ساخته شده و تمام رنگ ها با رنگ طبیعی گیاه ساخته می شوند. به دلیل الگوی دقیق کمتر ، تعداد کمی گره در آن زده می شود. این محصول یکی از ارزانترین انواع فرش ایرانی است. نقش های فرش از نوع ساده ای است و فقط تعداد کمی از عناصر تزئینی ، عمدتا مستطیل شکل شامل حیوانات است.

بافندگان هند بسیار سریع اقدام به کپی برداری از این فرش ها می کنند اما باید به این نکته توجه داشت ، تفاوت عمده ای بین یک گب ایرانی و یک هندو گبه وجود دارد. عمدتا این را می توان با کیفیت پشم قابل توجه تعیین کرد ، نوع فارسی آن بسیار نرم تر و همچنین بسیار با دوام تر است و کیفیت قطعا بهتر است. صادرات و واردات جهانگیری هر نوع فرش ایرانی از جمله گبه را صادر می کند.

گلیم

گلیم فرش یا قالیچه ای بافته شده از ملیله است که به طور سنتی در کشورهای امپراتوری عثمانی سابق ، ایران ، آذربایجان و کشورهای ترک آسیای میانه تولید می شود و می تواند کاملا تزئینی باشد یا می تواند به عنوان فرش نماز عمل کند و مدرن کفپوش محبوب در خانه های غربی است.

جاجیم

جاجیم بافته های مسطحی است که در پانل های باریک و به طول بسیار زیاد ساخته می شود ، تقریباً با دست یک زن از چرخش تا انتها ، معمولاً روی یک دستگاه بافندگی افقی بافته می شود. بافته های تخت از این نوع ، همیشه دارای راه راه به عنوان یک ویژگی غالب در طراحی ، یک سنت عالی است. جاجیم در بسیاری از مناطق کشور مانند آذربایجان شرقی ، اردبیل ، کرمانشاه ، کردستان ، همدان ، لرستان ، مازندران و فارس ساخته می شود. صادرات و واردات جهانگیری انواع فرش را صادر خواهد کرد.

فرش های تبریز

این فرشهای مرسوم ایرانی با پشم ، شمع ابریشم و تار پنبه یا ابریشم است. این الگوها از قطره قطره تا گل ، درخت و صحنه های شکار متغیر است.

فرشهای هریز:

این فرش های سنتی ایران با درخشندگی خود متمایز هستند. اینها بسیار با کیفیت هستند و برای نسلهای دیگر به زیبایی باقی می مانند. فرشهای هریز با طرح کلی دو یا سه و قطعات گوشه ای بزرگ هستند.

قالی های کاشان:

الگوی مدالیون و گوشه ای روی زمین گل با طرح های تزئین شده علامت تجاری فرش کاشان است. رنگ هایی که در طراحی استفاده می شود معمولاً ترکیبی از آبی های عمیق ، قرمزهای غنی و عاج با خلال های گاه به گاه زرد ، سبز و نارنجی سوخته است.

فرش های اصفهان:

طرح فرش های اصفهان بسیار متعادل و متقارن است. به طور معمول شامل یک نیل ، گل رز یا مدالیون آبی رنگ است که توسط انگور احاطه شده و روی زمینه عاج بافته شده است. این نوع فرش ها صادر می شوند.

فرش شیراز:

طرح های فرشهای شیراز به دست بافندگان قبیله نشین می رسد ، بنابراین آنها از طرح های قشقایی ، خامش (اعراب باسری و خامش) ، افشار ، آباده و لوری تقلید می کنند. فرشهای ایل باساری ، یکی از قبایل پارسی استان فارس ، با طراحی های رنگارنگ مشهور است. نارنجی رنگ خاص فرش های باساری است. صادرات و واردات جهانگیری هر نوع فرشی را به تمام نقاط جهان صادر می کند.

فرش های همدان:

بهترین فرش های همدان با نام های خود مانند نهاوند ، تویسرخان ، ملایر یا حسین آباد به فروش می رسد. در میان الگوهای فردی ، هراتی رایج ترین الگوها است. رنگ ها با تفاوت های مختلف آبی نیلی و قرمز هستند. بازرگانی جهانگیری در صورت داشتن سوالات بیشتر پاسخگوی شما می باشد.

Rate this post
نوشتهٔ پیشین
صادرات زعفران
نوشتهٔ بعدی
صادرات فندوق

پست های مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
تماس با مدیریت